Navigation

Инициативи

 • Акция „Засади дърво, спри багер” в столичния район „Младост”

  Масова акция по залесяване на зелените площи в столичния район „Младост” организираха кандидатът за кмет Десислава Иванчева заедно с членове и активисти на ПП Нормална държава.

  Гражданите от ж.к. „Младост 1” до „Младост 4” се включиха две поредни седмици в акцията под надслов „Засади дърво, спри багер” , която има за цел да спре застрояването на градинки, детски площадки и паркове в целия район „Младост”.  Над 20 брези, липи, орехи и върби бяха символично засадени във всички зелени площи, предвидени за застрояване. Междувременно активистите на ПП Нормална държава освежиха детската площадка пред бл. 19 в ж.к.” Младост 1″, която бе спасена от застрояване след масовите протести пред общината през м. август.

  Акцията по залесяването продължава и тази събота от 11 ч. в Източен парк. За повече информация относно събитието, вижте тук.

  Десислава Иванчева е кандидат за районен кмет на „Младост”, издигната от инициативен комитет с подкрепата от ПП Нормална държава.  Тя е и председател на ИК “За зелен Младост”, който събира подписи за свикване на местен референдум против презастроястрояването.

  Повече снимки вижте в галерията.

  Повече информация за местния референдум против застрояването на зелени площи , можете да видите тук.

 • Близо 90 на 100 от гражданите подкрепят инициативата „За зелен Младост”

  Близо 90 процента от представителна извадка на гражданите в страната подкрепят инициативата „За зелен Младост” за свикване на местен референдум против застрояването на зелени площи, детски площадки и паркове в район „Младост”. Това показват данните от  социологическо проучване, направено от агенция „Естат“ по поръчка на ПП Нормална държава.

  86.2 процента от анкетираните заявяват, че подкрепят инициативата против застрояването на зелените площи, детските площадки, парковете и междублоковите пространства, а 91.2 на сто от респондентите в страната отговарят, че биха подкрепили подобна инициатива в квартала си.

  Преди месец Инициативен комитет „За зелен Младост” стартира подписка за свикване на местен референдум за налагане на мораториум над строителството в зелените площи в район „Младост”. До момента близо 10 000 души са се включили в подписката против против презастрояването на „Младост”.

  Председателят на Инициативния комитет Десислава Иванчева бе издигната от гражданите за кандидат за кмет на район „Младост” в предстоящите местни избори с подкрепата на ПП Нормална държава. Иванчева е и организаторът на протестите срещу застрояването на детската площадка до блок 19-ти и 21-ви, откъдето стартираха масовите протести срещу презастрояването на р-н „Младост”, довели до оставката на районния кмет.

 • Местен референдум “За зелен Младост”

  Инициативният комитет на протестиращите срещу застрояването  в район „Младост“ стартира процедура по свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи, детски площадки и междублокови пространства в район “Младост”.  Гражданите на „Младост“ събират подписи с искане за налагане на мораториум на строителството в района до промяна на Общия устройствен план на град София и на подробните устройствени планове на района. Основната цел на референдума е запазването на всички съществуващи зелени площи в р-н “Младост”.

  В Инциативния комитет участват представители на протестиращите срещу застрояването от всички квартали в р-н “Младост” с председател Десислава Иванчева. Член на ИК е и Войслав Тодоров – общински съветник от ПП Нормална държава, който внесе по-рано доклад в Столичния общински съвет с искане за промяна на устройствените планове на район Младост.

  ПП Нормална държава участва активно в инициативата по събиране на подписи за свикване на местен референдум срещу застрояването в зелени площи и подкрепя от самото начало протестите срещу застрояването на зелени площи, детски площадки и междублокови пространства в район “Младост”, довели до оставката на кмета на района през м. август.

  За повече информация относно инициативата и пунктовете за събиране на подписи, можете да намерите на FB страницата на събитието:  Референдум “За зелен Младост” 

  За да се включите в инициативата като доброволец, можете да попълнете тази контактна форма. 

 • Борба с корупцията

  На 12 септември ПП Нормална държава стартира инициатива за борба с корупцията – гореща линия за подаване на сигнали до нас, които да обработваме и съответно сезираме държавни органи, прокуратура, парламент или общински органи. Прочети още