• Местен референдум “За зелен Младост”

    Инициативният комитет на протестиращите срещу застрояването  в район „Младост“ стартира процедура по свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи, детски площадки и междублокови пространства в район “Младост”.  Гражданите на „Младост“ събират подписи с искане за налагане на мораториум на строителството в района до промяна на Общия устройствен план на град София и на подробните устройствени планове на района. Основната цел на референдума е запазването на всички съществуващи зелени площи в р-н “Младост”.

    В Инциативния комитет участват представители на протестиращите срещу застрояването от всички квартали в р-н “Младост” с председател Десислава Иванчева. Член на ИК е и Войслав Тодоров – общински съветник от ПП Нормална държава, който внесе по-рано доклад в Столичния общински съвет с искане за промяна на устройствените планове на район Младост.

    ПП Нормална държава участва активно в инициативата по събиране на подписи за свикване на местен референдум срещу застрояването в зелени площи и подкрепя от самото начало протестите срещу застрояването на зелени площи, детски площадки и междублокови пространства в район “Младост”, довели до оставката на кмета на района през м. август.

    За повече информация относно инициативата и пунктовете за събиране на подписи, можете да намерите на FB страницата на събитието:  Референдум “За зелен Младост” 

    За да се включите в инициативата като доброволец, можете да попълнете тази контактна форма.