Navigation

Събития

 • Избори за кмет на “Младост”

  “Това, което направихме като политическа партия, беше да се идентифицираме с хората в “Младост”, с техния протест. Още лятото, когато никой нямаше представа, че ще има предсрочни избори, че ще има оставка на кмета, те протестираха за зеленината си. Тогава се обърнаха към всички партии и никой не им обърна внимание – единствено ние. След това решихме да покрепим кандидатурата им като независим кандидат. Подкрепяме ги логистично, с опита който имаме, административно, правно, със застъпници – по всички възможни начини, защото смятаме, че това е съврeменният начин да се прави политика.” Прочети още

 • Среща с посланика на Република Армения за решаване на проблемите на арменската общност у нас

  За решаване на един от проблемите на арменската общност у нас се договориха Негово превъзходителство посланика на Република Армения в София, г-н Армен Саргсян и председателят на ПП Нормална държава Георги Кадиев на среща, проведена на 19 октомври 2016 година по инициатива на партията.

  Урегулирането на статута на част от постоянно пребиваващите в Република България  граждани от арменски произход беше основна тема на разговора. Редица граждани от арменски произход са се обърнали към ПП Нормална държава с молба за съдействие, тъй като нямат валидни документи за самоличност, нито биометрични данни и не се водят в масивите на МВР.

  В резултат на разговора, г-н Георги Кадиев пое ангажимент да инициира решаването на въпроса на законодателна основа. От арменска страна също беше обещано необходимото съдействие.

  На срещата присъстваха г-н Владимир Чунтулов, член на Изпълнителния борд и секретар по външна политика на ПП Нормална държава, и г-н Завен Астадуров, член на Националния съвет на ПП Нормална държава. Бяха обсъдени необходимостта на по-нататъшно задълбочаване на историческите приятелски връзки между двете страни, увеличаването на  ролята на парламентарната дипломация за развитието на двустраннните отношения, както и нереализирания потенциал за разширяване на партньорството в търговско-икономическата област.

  Бяха разменени мнения и становища по въпроси от взаимен интерес – признаването на геноцида над арменците на територията на Османската империя през 1915 – 1923 г., както и урегулирането на конфликта в Нагорни Карабах.

   

 • Учредяване на общински организации

  На 14 септември 2016 г. ПП Нормална държава учреди своята общинска организация в Костинброд. На 21 юли бяха учредени структурите в Плевен и Ловеч, а на 12 и 14 юли – съответно в Петрич и Благоевград. Прочети още

 • Семинар лечение на диабет

  С помощта на ПП Нормална държава през месец юли т.г. в Банско бе проведен 5-дневен семинар, където 30 деца и родители се обучаваха как да работят със съвременни технологии за следене на състоянието и лечение на диабет.  Прочети още